Малко след съобщението на , тъй като все още не е

...
Малко след съобщението на , тъй като все още не е
Коментари Харесай

България обещава да свърже Търговския регистър с европейската система през януари 2022 г. |

Малко след известието на, тъй като към момента не е свързала Търговския си указател с европейската система (BRIS) българското правосъдно министерство заяви, че Министерство на правосъдието е почнало работа за премахване на казуса. 

През юни 2021 година служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов е уведомил комисаря по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Дидие Рейндерс за предприеманите съответни дейности за превъзмогване на закъснението.

Министерството е изготвило техническа спецификация, провело е процедури и е сключило контракт, който към този момент се извършва, с предмет „ Осигуряване на оперативна съгласуемост за продан на данни сред осведомителната система на Търговския указател и Европейската централна платформа и даване на информация за действителни притежатели “.

Новото управление на Агенция по вписвания изготвило подробен график за осъществяване на дейностите по разработване на софтуера, който ще е подготвен до края на тази година.

От януари 2022 година ще бъдат извършени наложителните интеграционни проби за свързване на българския указател с европейските регистри.

" При сполучливо довеждане докрай на тези действия това ще бъде изтъкнато като съображение за преустановяване на процедурата ", показват от правосъдното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР